Czym jest zapaska kelnerska krótka?

Web developer i programista

Czym jest zapaska kelnerska krótka?

Moją szkołą średnią, którą kończyłam było technikum gastronomiczne. Po zdanej maturze koniecznie chciałam pójść na studia dlatego tak bardzo zależało mi na tym, żeby moje wyniki z matury była jak najwyższe, żebym bez żadnych problemów dostała się na kierunek, o którym zawsze marzyłam. Tak bardzo spodobało mi się gotowanie w gastronomiku, że postanowiłam pójść na dietetykę. Maturę udało mi się zdać z bardzo dobrymi wynikami, dlatego z dostaniem się na ten kierunek na studia też nie było większego problemu. Wyniki pojawiły się na stronie uczelni już około trzech tygodni od momentu złożenia przeze mnie wszystkich potrzebnych podczas rekrutacji dokumentów.

Jakie zastosowanie ma krótka zapaska kelnerska?

estetyczna zapaska kelnerska krótkaSzkołę skończyłam w czerwcu, a rok akademicki na uczelni rozpoczynał się dopiero od października. Miałam około trzech miesięcy wolnego czasu. Trochę odpoczęłam w domu, a resztę czasu chciałam poświęcić na pracę, żeby zarobić trochę pieniędzy. Znalazłam ogłoszenie, że poszukują kelnerki do hotelu. Umówiłam się na rozmowę kwalifikacyjną podczas, której dowiedziałam się, że do moich obowiązków będzie należała obsługa gości w restauracji. Poznałam szefa kuchni pana Czarka, który na czas mojej pracy miał być moim przełożonym. Pan Czarek poinformował mnie, że niezbędnym elementem mojego ubioru jako kelnerki jest estetyczna zapaska kelnerska krótka. Ego samego dnia mój przełożony wdrożył mnie pokrótce w moje nowe obowiązki i zaprosił na następny dzień do pracy. Pierwszego dnia przeprosiłam mojego szefa pana Czarka za to, że nie zdążyłam jeszcze zakupić sobie niezbędnego elementu mojej pracy jakim jest estetyczna zapaska kelnerska krótka. Pan Czarek poinformował mnie, że nie muszę kupować jej na własny koszt i zawołał jednego z pracowników, żeby z szafki w służbowym pomieszczeniu przyniósł dla mnie dopasowaną estetyczna zapaska kelnerska krótka, którą od tej chwili powinnam mieć zawsze na sobie podczas całego dnia mojej pracy. Przebrałam się w szatni w ubranie robocze, zawiązałam zapaskę i ruszyłam na salę restauracyjną przyjąć pierwsze zamówienia od gości hotelowych.

Zapaska jest niezbędna podczas pracy nie tylko na kuchni, ale również na sali, ponieważ chroni ubranie kelnera. Wszelkie rozlane elementy dań czy napoi zostają na zapasce pozostawiając tym samym ubranie kelnera w nienagannym stanie. Zapaski często wyposażone są w przednią kieszeń, która umożliwia kelnerowi schowanie do niej niewielkiego notatnika wraz z długopisem, żeby mógł zanotować złożone przez klienta zamówienie. Dzięki zapasce klient restauracji jest w stanie rozpoznać kelnera z pośród  innych pracowników lokalu czy gości.